Αισθάνεσαι ότι ενώ έχεις ιδέες, δυνατότητες και σχέδια για το μέλλον, τελικά δεν μπορείς να τα φέρεις εις πέρας; Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις; Αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις; Αποζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση; Φοβάσαι την κριτική και την απόρριψη; Δυσκολεύεσαι να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν; Φοβάσαι την αλλαγή; Παραμένεις σε τοξικές σχέσεις στην προσωπική σου ζωή ή την εργασία; Φοβάσαι να εκφραστείς μπροστά σε κόσμο; Υπεραναλύεις και αγχώνεσαι για τα πάντα; Δυστυχώς η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μας στερήσει τη ζωή που ονειρευόμαστε και αξίζουμε.


Η αλήθεια είναι ότι συχνά είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά δεν το κάνουμε. Το αναβάλλουμε. Βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες. Ο εσωτερικός μας κριτής περνάει στην επίθεση. Μας κάνει να αμφιβάλλουμε και να αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Να τον σαμποτάρουμε. Μας κάνει να παραλύουμε και να τα παρατάμε.


Τι είναι όμως η αυτοπεποίθηση; Η αυτοπεποίθηση δεν είναι συναίσθημα. Δεν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας, ούτε απλά η πίστη στον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση είναι μια ικανότητα που μπορεί να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ακριβώς όπως ένας μυς. Είναι η προθυμία του να προσπαθείς συνδυασμένη με την εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρεις. Προθυμία να προσπαθήσεις σημαίνει προθυμία να δράσεις ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις φόβο και αβεβαιότητα. Και εμπιστοσύνη δεν σημαίνει ότι απλά πιστεύεις ότι δεν θα αποτύχεις. Σημαίνει ότι πιστεύεις ότι ακόμα κι αν αποτύχεις, θα μάθεις κάτι από αυτό και θα συνεχίσεις να προσπαθείς μέχρι να τα καταφέρεις.
Όμως δεν υπάρχει μυστική συνταγή για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η λύση δεν είναι η προσωρινή ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, το μπουστάρισμα του εγώ και η επανάληψη θετικών δηλώσεων που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.


Ευτυχώς με την αξιοποίηση της επιστήμης και των πιο πρόσφατων ερευνών της ψυχολογίας, μπορούμε να εργαστούμε σε βάθος, να κατανοήσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές που σε οδηγούν σε χαμηλή αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο δράσης, που θα καλύπτει τις δικές σου μοναδικές ανάγκες.


Μέσα από συζήτηση, παραδείγματα, πρακτικές ασκήσεις, ερωτηματολόγια, επιστημονικά εργαλεία και παρεμβάσεις θα δημιουργήσουμε νοοτροπία ανάπτυξης και μέσα από αυτή γνήσια, μακροπρόθεσμη και ακλόνητη αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά μέσα σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον εμπιστευτικότητας, σεβασμού και αποδοχής.


Σε περιμένω για μία δωρεάν, online, ενημερωτική συνεδρία, χωρίς καμία υποχρέωση. Ένα μικρό βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύεσαι και αξίζεις!

Φόρμα Δωρεάν Συνεδρίας

Θέλω να κλείσω μία δωρεάν συνεδρία και να μάθω πώς μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες του ΑΝΘΙΖΕΙΝ!